4 arsye pse banka juaj ka nevojë për siguri kibernetike

Ditëve të sotme bankat dhe institucionet financiare në përgjithësi nuk rrezikohen vetëm nga grabitësit. Meqë qindra e mijëra transaksione, falë zhvillimit teknologjik, realizohen përmes platformave digjitale, ato rrezikohen nga kriminelët kibernetik. Siguria kibernetike është jetike për bankat sepse vet ekzistenca e tyre bazohet në besim dhe kredibilitet. Por, cilat janë arsyet konkrete pse bankat kanë […]

Pse kompanitë e sigurimeve janë cak i sulmeve kibernetike?

Ndër kompanitë më të rrezikuara nga sulmet kibernetike janë ato që i takojnë industrisë së sigurisë. Sa më shpejt që këto kompani ta kuptojnë atraktivitetin e të dhënave të tyre për sulmuesit, aq më shumë do të mund të jenë të sigurta. Meqë kompanitë e sigurimeve janë thesar i informacioneve personale, financiare dhe shëndetësore, çdo […]

4 arsye pse sektori i prodhimit ka nevojë për siguri kibernetike

Kur mendoni për krimet kibernetike apo sulmuesit kibernetikë ndoshta më së paku ju shkojnë në mendje fabrikat apo sektori i prodhimtarisë. Por, në epokën digjitale siguria kibernetike është jetike për çdo sektor. Prodhuesit mund të mendojnë se nuk kanë nevojë për këtë lloj sigurie, por në këtë artikull po i ofrojmë 4 prej tyre. 1. […]

6 arsye pse institucionet shëndetësore janë cak i sulmuesve kibernetik

Ndonëse ende mund të mos jenë rimëkëmbur totalisht nga pandemia, institucionet shëndetësore rrezikohen nga një krizë tjetër, nga sulmet kibernetike. Sipas “The Cyber Research DataBank”, industria e tretë më e ekspozuar ndaj sulmeve kibernetike është ajo shëndetësore. Në këtë artikull po i përmendim 6 arsyet kryesore se pse kjo industri rrezikohet nga sulmet kibernetike. 1. […]